Završena je rekonstrukcija Šokačkog stana iz 19. stoljeća na periferiji Vinkovaca, grada koji slovi za "srce Šokadije", uz očuvanje autohtonog izgleda, u budući Gourmet centar koji će biti dijelom regionalne gastronomsko-turističke priče. Biti će to mjesto uživanja u okružju prirode, ali istodobno i učenja o tradiciji i kulturi šokačkog kraja.
Riječ je o lokaciji udaljenoj samo 10-ak minuta vožnje od grada na Bosutu koja se naslanja na zaštićenu park-šumu Kanovci. Među tamošnjim stanovništvom poznat je taj lokalitet i kao PIK-ov stan, dok je zapravo riječ o negdašnjem ladanjskom imanju za imućnije građane spomenutih vremena. Prostire se to imanje - uključujući tzv. glavnu zgradu, gospodarski objekt, sjenicu, okoliš, na ukupno 12.500 kvadrata, a čestica je u vlasništvu Grada Vinkovaca.
Opremanje je uključivalo: izradu namještaja po mjeri, izrada i nabava sjedećeg programa (stolica), opremanje inox profesionalne kuhinje, isporuka kompletnog pribora za ugostiteljstvo te isporuka i ugradnja tehničke opremu za konferencijsku dvoranu.
Dijelom priče je i rekonstrukcija Šokačkog stana kao budućeg Gourmet centra, a radi promocije novih turističkih proizvoda pod brendom "Eat Pannonia", ali i svojevrsne gastroakademije koja će područje Vinkovaca učiniti prepoznatljivom kulinarskom turističkom destinacijom temeljenom na resursima i regionalnim specifičnostima, kulturnoj baštini, tradiciji....
Prema riječima voditeljice projekta Marine Hodak Domaćinović iz agencije VIA, radovima je obuhvaćena rekonstrukcija oko 600 kvadrata glavne zgrade Šokačkog stana, od krova, trijema i fasade preko blagovaonice, kuhinje i ureda do uređenja dvorišta s novom ogradom. U planu su i mnogi dodatni sadržaji koji će naknadno konkurirati za EU potpore.
Prema riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, Šokački stan bit će novi prostor za građane Vinkovaca, ali i turiste, gdje će moći opušteno uživati u prirodi, tradiciji i kulturi.
Odjel opremanja Primat Logistike bio je zadužen za unutarnje opremanje prostora sa zadatkom očuvanja izvornosti prostora, uz nužne moderne elemente za budući Gourmet centar.